Etusivu      Tiedotteet      Hallitus      Säännöt      Historiaa      Lomakkeet      Galleria      FAQ      Palaute      Linkit     

Usein kysytyt kysymykset

FAQ = Freguently Asked Questions
Onko hankkeelle haettu EU tms. avustuksia ?

Kyllä on. Janakkalan kunta avustaa liittyvää kiinteistöä 500 € / putki eli kun ottaa veden ja viemärin avustus on 1000€. Janakkalan Veden ammattitaitoa saadaan käyttää suunnittelu yms. asioissa maksutta.
Janakkalan kunta lisäksi takaa Osuuskunnan pankkilainaa.
Lisäksi tukea on haettu Ympäristökeskuksesta. Tuki on luokkaa n.30 % toteutuneista kustannuksista ja sitä on myönnetty jo vuoden 2006 kustannuksiin 40 000€.
Varsinaista EU tukea hankkeeseen ei ole saatavana.
Voinko ottaa kiinteistööni vain vesi- tai viemäri liittymän ?

Kyllä voi. Kunta avustaa hanketta rakennusvaiheessa 500 €:lla / kiinteistö, jolloin tukea saa mainitun 500 €. Molemmat liittymät ottaen kunnan avustus on 1000€ / kiinteistö.
Pitääkö liittymismaksusta (6000€) maksaa arvonlisäveroa ?

Ei. Osuuskunnan liittymismaksu on samanlainen maksusuoritus kun ostaisi esim. osakkeita. Tällöin ei alv:n vähennysoikeutta.
Mihin kohtaan maastossa kiinteistökohtainen jätevesipumppu sijoitetaan? Kuinka kauas talosta se voidaan viedä ?

Pumppaamo sijoitetaan tontilla sopivaan paikkaan, johon kiinteistön jätevedet voidaan luontevasti johtaa. Etäisyys talosta määräytyy paikallisten olosuhteiden mukaan.
Tuleeko pumppaamosta jotain maanpinnan päälle näkyviin vai onko kansi maanpinnan tasossa?

Pumppaamosta ei maan päälle näy paljon muuta kuin kansi, jos sähkökeskus sijoitetaan talon sisätiloihin.
Kuka kustantaa kiinteistökohtaisen pumppaamon. Kiinteistö vai osuuskunta ?

Kiinteistökohtaisten pumppaamojen hankinta- ja asennuskustannukset on laskettu osuuskunnan hankinnoiksi ja kustannuksiksi.
Eikö kannattaisi johtaa useamman talon jäteveden yhteen pumpaamoon sen sijaan, että jokaiseen kiinteistöön asennetaan oma pumppaamo?

Näin tehdäänkin mahdollisuuksien mukaan. Näin saadaa kokonaiskustannuksia edullisimmaksi. Useamman kiinteistön käyttäessä samaa pumppaamoa on heidän keskenään sovittava siitä aiheutuvasta sähkökulusta joka on luokkaa 1-2 € / vuosi.
ASKARRUTTAAKO JOKU ASIAAN LIITTYVÄ KYSYMYS ? KYSY JA TUOTA SISÄLTÖÄ SIVUSTOLLE !